Νέο, περιβαλλοντικά φιλικό, εστιατόριο McDonald’s στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Σε συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησης του Just Go Zero στο εστιατόριο McDonald’s στη Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι, η συνεργασία της Polygreen με την  Premier Capital Hellas, διαχειρίστρια των εστιατορίων McDonald’s στην Ελλάδα, επεκτάθηκε και στο νέο εστιατόριο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το νέο εστιατόριο άνοιξε τις πύλες του την 1η Μαρτίου 2023 στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5 και Μακρή 1, ως το 29ο εστιατόριο της αλυσίδας, με πλήθος ψηφιακών καινοτομιών που αναβαθμίζουν την εμπειρία του πελάτη.

Με βάση τη στρατηγική του brand για την αειφορία, το νέο εστιατόριο εφαρμόζει πολιτικές ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, όπου περιλαμβάνονται διαδικασίες συλλογής χαρτιού, πλαστικού, συσκευασιών και οργανικών αποβλήτων. Με το πρόγραμμα Just Go Zero, η McDonald’s γίνεται το πρώτο δίκτυο εστιατορίων που εφαρμόζει πρόγραμμα για τη μείωση και ανακύκλωση των απορριμμάτων από τα εστιατόρια, περιλαμβανομένων των συσκευασιών και των οργανικών υλικών, από τους επισκέπτες και την κουζίνα. Εκτός από την υλοποίηση στα εστιατόρια McDonald’s Αρεοπαγίτου και McDonald’s Πλακεντίας, σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα εστιατόρια McDonald’s.

Η McDonald’s έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2025 όλες οι συσκευασίες που απευθύνονται στους επισκέπτες να προέρχονται 100% από ανανεώσιμες, ανακυκλωμένες ή πιστοποιημένες πηγές, καθώς επίσης να ανακυκλώνονται οι συσκευασίες στο 100% των εστιατορίων McDonald’s.

Σύμφωνα με τη Simona Mancinelli, Managing Director της Premier Capital Ελλάς, «φέρνοντας το θρυλικό brand McDonald’s πιο κοντά σε περισσότερους καταναλωτές, προσφέρουμε σταθερή αξία και ευκολία και επεκτείνουμε τις ψηφιακές υπηρεσίες μας για να διευρύνουμε την εμπειρία των επισκεπτών. Επιπλέον, είμαστε χαρούμενοι που το πρόγραμμα Just Go Zero υλοποιείται σε ένα ακόμα εστιατόριο. Φιλοδοξία μας είναι οι συσκευασίες και τα οργανικά υλικά από τα εστιατόριά μας να γίνουν μέρος της κυκλικής οικονομίας και όχι απόβλητα. Εργαζόμαστε σκληρά να αναβαθμίσουμε την εμπειρία McDonald’s και να συμπεριλάβουμε τους επισκέπτες μας στο όραμά μας για ένα βιώσιμο μέλλον».