Βραβείο Βιωσιμότητας στα Lloyd’s List - Greek Shipping Awards 2022

Με το Βραβείο Βιωσιμότητας τιμήθηκε ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος
στα
Lloyds List Greek Shipping Awards 2022

Έχοντας ως κεντρικό μήνυμα το «Μηδέν Άγαν», η εταιρεία Polygreen ξεχώρισε για την πρωτοποριακή της δράση

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 – Με ακόμα μια σημαντική διάκριση τιμήθηκε ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen, ο οποίος παρέλαβε το Βραβείο Βιωσιμότητας, στο πλαίσιο των Lloyds ListGreek Shipping Awards 2022. Τα βραβεία, τα οποία αποτελούν θεσμό για την ελληνική ναυτιλία, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου για 19η χρονιά, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της εγχώριας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Κεντρικό αφήγημα της φετινής εκδήλωσης αποτέλεσε η δυναμική, η ανθεκτικότητα και η καινοτομία που διακρίνει την ελληνική ναυτιλιακή δραστηριότητα, εν μέσω των δυσκολιών που έχουν επιφέρει οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η ενεργειακή κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο.

H βράβευση του Αθανάσιου Πολυχρονόπουλου έρχεται να επισφραγίσει την καινοτόμα δραστηριότητα της Polygreen, που λειτουργεί παράλληλα ως εφαλτήριο για την περιβαλλοντική εξέλιξη της χώρας μέσω της υιοθέτησης του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας.

Σε δήλωσή του κατά την απονομή του Βραβείου Βιωσιμότητας, με χορηγό την Lloyd’s Register, ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος ανέφερε: «Οι κοινωνίες καταναλώνουν, και η Polygreen είναι εδώ για να φροντίζει ό,τι δεν χρειαζόμαστε πια. Με έμπνευση από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και το ρητό «Μηδέν Άγαν» των Δελφών, στοχεύουμε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι περιττό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά κάθε έναν από την ομάδα της Polygreen, για τη συμβολή του σε αυτό το σημαντικό έργο.»

 

Λίγα λόγια για την Polygreen

H Polygreen είναι μια εταιρεία ηγέτης στον τομέα της κυκλικής οικονομίας παγκοσμίως. Με έμφαση στον προσεκτικό σχεδιασμό και την καινοτομία, η Polygreen εξειδικεύεται σε αξιόπιστες και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες διαχείρισης αποβλήτων και αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης. Με παρουσία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, η Polygreen υλοποιεί άμεσα και αποτελεσματικά μερικά από τα πιο απαιτητικά, σε τεχνικό επίπεδο, περιβαλλοντικά projects παγκοσμίως. Παράλληλα η Polygreen παρέχει σε επιχειρήσεις, δήμους, και κοινότητες, το Just Go Zero, ένα σύστημα από ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις κυκλικής οικονομίας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Τέλος, μέσα από στοχευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, αλλά και πολιτιστικές δράσεις, η Polygreen στοχεύει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.